Behandeling bij een wekedelensarcoom

Welke behandeling je krijgt, ligt aan de soort wekedelensarcoom die je hebt. Een team van artsen en verpleegkundigen maakt een voorstel voor de behandeling. Dit heet een behandelplan.

Operatie bij wekedelensarcoom

Als je een wekedelensarcoom hebt, krijg je meestal een operatie

De chirurg probeert de tumor helemaal te verwijderen. Het hangt van de plek van het sarcoom af of dit lukt. Na een behandeling kan de tumor terugkomen. De arts bespreekt dan opnieuw met je welke behandeling je daarvoor kunt krijgen. Lees meer over een operatie bij wekedelensarcoom.

Behandeling van uitgezaaid wekedelensarcoom

Bij uitzaaiingen van een wekedelensarcoom is de behandeling meestal chemotherapie en/of doelgerichte therapie. Imatinib is een voorbeeld van doelgerichte therapie.

Behandeling in onderzoeksverband

Naast bovenstaande behandelingen kun je soms deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek. Je krijgt dan bijvoorbeeld een nieuwe behandeling of een combinatie van behandelingen waar artsen nog onderzoek naar doen.

Je keuzes en rechten als patiënt

Als kankerpatiënt heb je een aantal keuzes. Ook heb je bepaalde rechten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen in welk ziekenhuis je onderzocht en behandeld wilt worden en je kunt altijd een second opinion aanvragen.
Lees meer over de keuzes en rechten die je hebt als kankerpatiënt.