Behandelprotocol voor phyllodes dankzij Marco en Marloes

Phyllodes
23 December

In nauwe samenwerking Antoni van Leeuwenhoek

Geweldig nieuws! Marco en Marloes hebben met hun doorzettingsvermogen en steun van velen tot nu toe € 23.000 ingezameld waarmee specialisten van het Antoni van Leeuwenhoek als eerste in Europa een behandelprotocol kunnen ontwikkelen voor de behandeling van phyllodes.

In 2013 werd bij Marloes deze zeldzame vorm van borstkanker vastgesteld. Een grote schok voor het paar, vooral omdat er geen behandelprotocol beschikbaar was om haar te helpen. Dit frustreerde Marco enorm en hij besloot zijn frustratie om te zetten in een positieve actie door informatie te verzamelen, een website op te richten en geld in te zamelen door onder andere broodjes te bakken.

Dankzij deze jarenlange inzet en nauwe samenwerking met Frederieke van Duijnhoven komt er naar verwachting begin 2024 een behandelprotocol voor phyllodes. Dit protocol helpt artsen om sneller en beter te diagnosticeren en behandelen.

Maar het werk is nog niet klaar! Marco blijft zijn speciale ‘phyllodes-broodjes’ bakken, huiskamerconcerten organiseren en handtekeningen van artiesten verzamelen op een gitaar om te veilen voor verdere financiering van onderzoek.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de actie van Marco en het onderzoek naar phyllodes op zijn actiepagina.